2015. március 31., kedd

Szenvedélymesék

A Belvárban egészség napot szervezett az Esély Szabadidő Klub. 14 állomáson gyűjtötték a gyerekek beváltandó pontjaikat, melyet gyümölcslére, teljes kiőrlésű pogácsára cserélhettek. 
Az Élményszínházunk három osztállyal találkozott a nap folyamán, három közösséggel, három előadással, melyben közösen játszottunk színházat a fiatalok egészséges szenvedélyeikről szóló történeteikkel.


A hatodikosok kíváncsisága, majd lelkesedése, mesemondó hajlandósága megindító volt. Mint Holle anyó jószívű szolgálójából az arany, úgy gurult belőlük a történet az életükből. Meséltek a barátság megtartó erejéről,  a biztonságról és ebben a bizalomban megmutatták félelmüket is.
A hetedikesek visszafogottsága nehezen nyikorgó ajtónak tűnt, végül előkukuicskált az úszás szenvedélye,  a csapathoz tartozás és az egyéni belső harc az idő legyőzésével.





A nyolcadikosok és nevelőjük története érintett meg engem a legjobban. A bizalom és becsapottság érzéseit szedtük darabjaira és néztük meg különböző aspektusból. A hatalom és a kiszolgáltatottság, a felajánlás és a megvonás csapdájában kerestük az igazgyöngyöt a kagylóban. Köszönjük a bizalmat!


Játszók: Knyihár Ildikó 12.o., Tuna Jázmin Ajámdék 7. o., Szajkó Kinga 11.o., Tobai László 11.o., Kolarovszki Tímea, csoportvezető, Hajdu Nóri 7.o., Sallai Tamás 9.o.
Játékmester : Novák Magdolna, csoportvezető




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése